четвер, 11 березня 2010 р.

Загальний опис


Професія дизайнера-модельєра не менш складна і відповідальна, ніж інші професії сфери «Дизайнери, оформлювачі». Адже дизайнер-модельєр винен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком.

Тим більше, кваліфікація дизайнера-модельєра важлива з погляду кар'єрного зростання. Погодьтесь, навряд чи директор підвищить некомпетентного дизайнера-модельєра і дасть зелене світло в подальшому просуванні в роботі.

Що стосується фінансового питання роботи дизайнером-модельєром, то тут, як і в багатьох інших спеціальностях, зарплата залежить в першу чергу від регіону мешкання дизайнера-модельєра, специфіки установи, в якій працює дизайнер-модельєр і політики підприємства відносно рівня заробітної плати для співробітників.

Домінуючі види діяльності


Поєднує красу, пластику і функціональність і створює нові моделі одягу, взуття, головних уборів.

Освіта


Отримати освіту і практичні навички можна в технікумах, професіональних вузах, інститутах або на курсах крою і шиття. У навчальних закладах зазвичай представлено кілька спеціальностей, наприклад: дизайн одягу, закрійник, конструювання одягу та художнє моделювання. Якщо амбіції поширюються далі, ніж робота на швейній фабриці, то особливу увагу під час навчання варто приділити індивідуальному пошиттю.

Київський національний університет технологій та дизайну, КНУТД

http://www.ru.knutd.com.ua/university/faculties/tlp/

Необхідні якості
• Креативність,
• Терпіння,
• Художні здібності,
• Комунікабельність.

Плюси


Захоплююча і творча робота.

Мінуси


того, щоб брати участь в елітних показах, за правилами "от кутюр" потрібно представити від 4 до 60 ансамблів, причому будь-який виріб на 50-80% повинно бути зроблено руками. Одна сукня шиється мінімум місяць, а особливо складні і до півроку ... Виживають тільки фанати, що не уявляють себе поза професією, готові розробляти нові ідеї, не боячись сміливих експериментів та довгих, безсонних ночей, проведених за роботою.

Оплата праці


На перших порах потрібно бути готовим до роботи виконавцем на швейному виробництві або в бутіках відомих дизайнерів-модельєрів. Початківцю кутюрьє дуже важливо брати активну участь в різних показах. Це і заявка про себе в професійних кругах, і пошук потенційних замовників, і презентація ідеї, своєрідне підтвердження авторських прав.

В компаніях, що виробляють одяг, середня заробітна плата модельєра $500-700. Головні дизайнери підприємства можуть отримувати від $1000 до 3000. Але кожен кутюрьє мріє відкрити свій власний бутік, створити бренд. В цьому випадку дизайнер стає бізнесменом, його доходи можуть різко зрости.

Місце роботи


Будинки моди, приватні бутіки, фірми по виробництву одягу і взуття.


http://www.jobs.ua/ukr/career/view/74/

Немає коментарів:

Дописати коментар